Felhasználó név Jelszó

Elfelejtettem a jelszót

REGISZTRÁCIÓ

 Emlékezz rám

 


Ornish program

 


Az emberek már régen sejtik: mélyre ható életmód-változtatással döntő módon befolyásolhatják egészségüket, közérzetüket, és várható életkorukat. Több mint harminc éves kutatásai során Dr. Dean Ornish, a Kaliforniai Egyetem klinikai orvos-professzora volt az első, aki ezt kutatásaival egy konkrét betegségcsoport esetében tudományosan is igazolta. Bebizonyította, hogy az általa kidolgozott, átfogó életmód-változtatást igénylő programmal még a súlyos koszorúér-megbetegedésben szenvedők további állapotromlása is megállítható, sőt, a kóros folyamat akár vissza is fordítható. Eredményeit mikrobiológiai szinten támasztotta alá az ugyancsak a Kaliforniai Egyetemen dolgozó Elizabeth Blackburn, aki 2009-ben az élettartammal szorosan összefüggő telomeráz enzim felfedezéséért és a kromoszómákat védő telomérek tanulmányozásáért orvosi Nobel-díjat kapott.


A Quintess Egészségközpont
Szívbarát Programjának célja

A Quintess Egészségközpont Szívbarát program célja, hogy - Ornish professzor módszerét követve -- az Ön szív- és érrendszeri állapotának és rizikófaktorainak ismeretében egyénre szabott javaslatokat tegyen és gyakorlati útmutatót adjon Önnek: milyen életmódot kellene követnie. Ajánlásainkban -- Ornish filozófiájának megfelelően -- igyekszünk maximálisan figyelembe venni az Ön preferenciáit és lehetőségeit, hogy ne csak elfogadni, hanem élvezni is tudja ezt az új életmódot.


Kinek javasoljuk a programot?

  • A koszorúér-betegség szempontjából magas rizikójú (veszélyeztetett) betegnek: magas vérnyomás, zsíranyagcsere-zavar, cukorbetegség, elhízás, érelmeszesedés, a családban gyakori szív- és érrendszeri megbetegedés előfordulása, vagy ismert egyéni genetikai rizikó fennállása esetén
  • Terhelésre jelentkező mellkasi anginás panaszokkal küzdő (stabil állapotú) betegeknek
  • Minden szívizom infarktuson átesett betegnek. Koszorúér-tágítás, vagy szívműtét után, az akut esemény, vagy beavatkozás után hat hónappal, vagy később.

A Szívbarát Program elemei

Programunk első lépése a diagnosztikai fázis. Ennek során különféle vizsgálatok alapján meghatározzuk: Ön hol helyezkedik el az Ornish-féle Spektrum rendszerben. Más szóval megállapítjuk, hogy rizikófaktorainak nagysága alapján milyen mértékű életmód-változtatást tartunk ideálisnak a program egyes elemeit -- a táplálkozást, a testmozgást és a stresszkezelést -- illetően.

A módszer sikerét jelzi, hogy miután ma már az Egyesült Államok számos neves kórháza ajánl Ornish programot, a részvételt 2008 óta a Medicare egészségbiztosító is támogatja. A Quintess Egészségközpont által kidolgozott Szívbarát program az amerikai tapasztalatok mellett figyelembe veszi az európai és hazai primer és szekunder prevenciós ajánlásokat is.

 

A Szívbarát Program vezetője:

dr. Tahy Ádám
kardiológus,
kardiológiai rehabilitációs szakorvos

 

Jelentkezés, információ:

Richvalszki Zseraldina
ügyfélkapcsolati vezető
Email: zseraldina@quintess.hu


-----------------------------------------------------------------------------------------------
TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:

Tematika - teljes program
Háttérinformáció
Dr. Dean Ornish
Szakmai tájékoztató orvosoknak

Ornish program


A program célja >>


Kinek javasoljuk? >>

 

A program elemei >>


A program vezetője >>

 

Információ >>