Felhasználó név Jelszó

Elfelejtettem a jelszót

REGISZTRÁCIÓ

 Emlékezz rám

Quintess Tudásközpont


Egészségünk jövőjéért és jövőnk egészségéért

Quintess Tudásközpont

A Quintess Tudásközpont nonprofit szervezetként működik, missziója a legkorszerűbb, tudományosan igazolt egészség-megőrzési és -fejlesztési módszerek meghonosítása hazánkban.
A Tudásközpont tudományos igazgatója Dr. Fekete György professzor.

Eddig hazánkban nem, és a világban is csak elvétve létezett olyan egészségügyi intézmény, amely teljes egészében a preventív medicinára és az emberi élet teljes idejére kiterjedő egészség-megőrzési és -fejlesztési programokra fókuszálna. A Quintess Tudásközpont ismeretterjesztő programokat, akkreditált és pontszerző egyetemi képzéseket, tudományos konferenciákat szervez majd. Ezeket gyakorlati képzési lehetőségekkel egészíti ki, valamint az ún. rendszerszemléletű megelőző és gyógyító tevékenység népszerűsítésével támogatja a modern, megelőzésre fókuszált életmód iránti érdeklődés növelését. A Quintess Tudásközpont folyamatosan követi a kapcsolódó tudományterületek legfrissebb eredményeit, és azt kívánja elérni, hogy az előremutató tudományos eredmények minél előbb megjelenjenek a hazai és a nemzetközi gyakorlatban is. Ennek érdekében a szervezet számos hazai és nemzetközi intézménnyel működik együtt.

Az intézmény megalapítását az inspirálta, hogy még mindig nem tudatosodott megfelelően szakmai körökben, a közvéleményben és a politikai közgondolkodásban, hogy az utóbbi években tudományos igazolást nyert a környezet és az életmód meghatározó szerepe számos súlyos betegség megelőzésében és lefolyásában. Ma már bizonyított tény, hogy az életmód fejlesztésével a betegségek jelentős része valóban megelőzhető, sőt akár génjeink működése is módosítható, amely által maga az öregedés is bizonyos mértékig lelassítható.

„A preventív orvoslás társadalmilag hasznos és költségcsökkentő megoldás. Emellett az egyes emberek számára kevesebb lemondással és időráfordítással, személyre szabott módon ér el jobb általános egészségi állapotot és magasabb életminőséget. Nem véletlen, hogy az Egyesült Államokban már társadalombiztosítási támogatást is élvez a Dr. Dean Ornish által meghonosított, tudományosan igazolt életmód fejlesztési módszertan.

Noha a magyar egészségügy rövidtávon feltehetően más prioritásokkal küszködik, a prevenció fontosságát és pénzügyi hasznosságát immáron a hazai szakma, a politika és a közvélemény sem vitatja. A Quintess Tudásközpont tekintélyes szakmai háttérrel hathatós támogatást nyújt majd az új szemlélet elterjesztése érdekében. A Tudásközpont azt is célul tűzte ki, hogy a közeljövőben nyilvános szakmai, interdiszciplináris dialógust kezdeményez az orvostudomány fejlődésével kapcsolatos és tevékenységével is összefüggő dilemmákról, a hagyományos orvoslást megújítani kívánó szakmai kezdeményezésekről.


Megnyílt a Quintess Tudásközpont

 

 

qtk 2023. 1. félév QTK 2023. 1. félév