Felhasználó név Jelszó

Elfelejtettem a jelszót

REGISZTRÁCIÓ

 Emlékezz rám

Mi az Anti-Aging medicina?

 

Az orvostudomány megelőzni igyekszik az öregedéssel járó betegségeket. Ehhez képest heurisztikus ötlet, hogy magát a betegségekhez vezető öregedési folyamatot igyekezzünk megelőzni. Az anti-aging medicina (AAM) további újítást is bevezetett: a félszintetikus hormonok felhasználását az öregedési folyamat lassításában, illetve visszafordításában.

Bár a konzervatív orvoslás a szívéhez kap, és felelőtlenséget emleget, az igazság az, hogy az oszteoporózis és a keringési betegségek megelőzésére nők milliói számára felírt ösztrogén tabletták és tapaszok is éppen ezt a célt szolgálják: pótoljuk azt a hormonmennyiséget, ami az öregedéssel kiesik, ráadásul – legalábbis Magyarországon - az esetek túlnyomó többségében anélkül, hogy a hormonstátust előzetesen megvizsgálnák.

Ezek után lássuk, hogyan határozza meg a céljait az American Academy of Anti-Aging Medicine (A4M):
„Az anti-aging medicina a tudomány és orvosi technológia eredményein alapuló orvosi specialitás a korfüggő funkciózavarok, rendellenességek és betegségek korai felfedezésére, megelőzésére és kezelésére...” 
Egy másik helyen pedig ez áll: „Egészséggondozási minta, az innovatív tudomány és kutatás előremozdítására, az emberek egészséges élettartamának kiterjesztése céljából. Mint ilyen, kifejezetten a felelősségteljes orvosi gondozás más megelőző specialitásaival egybehangzó elveken alapszik.”

A hosszú távú cél tehát az, hogy a korral járó debilizáló és működési képtelenségeket okozó kórformákat megszüntessék: úgy gondolják, hogy „ami megelőzhető a középkorban, az megelőzhető később is”.
A leglényegesebb különbség a mainstream orvosi szemlélettel szemben az, hogy az AAM  „a high tech diagnosztikai és terápiás eszközökre kíván koncentrálni annak érdekében, hogy a lehető legkorábban felfedezze és a lehető legagresszívebben kezelje a krónikus degeneratív betegségeket.”


1 | 3 »