Felhasználó név Jelszó

Elfelejtettem a jelszót

REGISZTRÁCIÓ

 Emlékezz rám

Svédmasszázs

 

Nyugati hagyományokon alapuló masszázsfajta, a legismertebb módszerek közé tartozik. A klasszikus svédmasszázs az egész testre kiterjed, az izmok, inak és ízületek átdolgozására irányul. Elősegíti a mozgásfunkciók helyes működését, ellazítja a fájdalmasan feszülő, görcsös izmokat.


A masszázs ingerei közvetlenül, mechanikai úton, és közvetetten, az idegrendszeren keresztül hatnak szervezetünkre. Ily módon befolyásolható a belső szervek funkcionális működése, valamint a bőr, a kötő- és izomszövet állapota. Terápiás hatása alapján fontos szerepet játszik a megelőzésben, a gyógyításban és a rehabilitációban.

A svédmasszázs legelterjedtebb fogásai a gyúró, dörzsölő, simító és rezegtető mozdulatok. A masszőr először felszínes és mély simítások alkalmazásával ellazítja a testet, miközben egyenletesen eloszlatja a masszázsolajat a bőrön. A mélysimítások mindig a szív felé irányulnak, segítve a vérkeringést és a testnedvek áramlását. A simító mozdulatok után a gyúrás következik a lábon, karon, háton és a fartájékon. A gyúrás ellazítja az izmokat, szétválasztja a merev izomrostokat, fokozza az izmok vérellátását, serkenti a vérkeringést. A rezegtető mozdulatok lazítanak és stimulálnak. Az izmok tonizálására az ütögetés különféle formái alkalmazhatók, melyek lehetnek erősek, enyhék, lassúak vagy gyorsak. A dörzsölés két ujjal történik a test speciális pontjain, segítségével oldhatók a lerakódások és az izomcsomók fellazulnak.

A svédmasszázs kombinálható aromaterápiás illóolajokkal. Megfelelő masszázskrémek használatával a narancsbőr (cellulit) tüneteinek csökkentésére és a fogyókúra támogatására is alkalmas.