Felhasználó név Jelszó

Elfelejtettem a jelszót

REGISZTRÁCIÓ

 Emlékezz rám

Gyógymasszázs

 

A gyógymasszázs nyugati masszázsterápia, alapja a svédmasszázs. A különbség abban rejlik, hogy a gyógymasszázs során kimondottan a problémás területet kezeljük − orvosi javaslatra, gyógyító jelleggel.


A masszázstechnika titka a simító, gyúró, dörzsölő, ütögető és rezegtető fogásokban van. A masszőr a kezével olyan ingereket kelt a szövetek érzőideg-végződéseiben, amelyek ideiglenesen gátolják, csökkentik a krónikus fájdalomingerületek eljutását az agyba. Ezen túlmenően az agyat endorfin kiválasztására serkenti, ami gyógyszerek használata nélkül enyhíti a fájdalmat.

A masszázshoz bőrsemleges krémet használunk, azonban fájdalmas területek kezelésénél speciális (fájdalomcsillapító, nyugtató, gyulladáscsökkentő) készítményeket is alkalmazunk.

A gyógymasszázs élénkíti a vérkeringést és a sejtek anyagcseréjét, erősíti az immunrendszert, enyhíti az izomfájdalmakat, lazítja, vagy bizonyos esetben erősíti az izmokat. Növeli a teljesítő- és  koncentrálóképességet, nyugtató hatású,  csillapítja a szorongás, stressz okozta fejfájást.