Felhasználó név Jelszó

Elfelejtettem a jelszót

REGISZTRÁCIÓ

 Emlékezz rám

Hagyományos kínai medicina

 

A hagyományos kínai orvoslás az ideg- és hormonrendszeren, valamint szervezetünk energetikai rendszerén keresztül fejti ki a hatását. Azzal éri el kivételes hatékonyságát, hogy egy időben több oldalról támogatja testünk öngyógyító folyamatait. Legalapvetőbb módszere az akupunktúra és a kínai gyógynövénykezelés, amelyeket diétaterápia, masszázs, köpölyözés, moxaégetés, mozgásterápia, valamint meditáció egészít ki.


Bizonyos panaszokra, betegségekre igen nagy hatással vannak a kínai orvoslás módszerei. Ezek közé tartoznak a fejfájás, a migrén, a derékfájás és az ízületi fájdalmak. A kezelések hatására általában gyorsan oldódik a stressz, a szorongás, megbékül az elme, és hamar rendeződnek az alvászavarok is. Nagyon jól kezelhetők az emésztési panaszok, az allergia, az asztma, a visszatérő fertőzések, valamint az immunrendszer gyengesége. A HKO képes helyreállítani a belső szervek működését és a hormonrendszer egyensúlyvesztéseit, ezért helye van a súlyos krónikus betegségek kiegészítő kezelésében is. Számos női és férfi panasz esetén jelenthet tartós megoldást, például menstruációs panaszok, klimax, frigiditás, meddőség, impotencia. A kínai orvoslás módszerei hatékonyan támogatják a testsúlycsökkentést is.

Az első alkalommal − egy 60 percig tartó beszélgetést és vizsgálatot követően − felállítjuk a kínai orvosi diagnózist. A kezelések alkalmanként 30−60 percet vesznek igénybe, a kórkép és az eljárás összetettségétől függően. A beavatkozások gyakorisága heveny panaszok esetén az első egy-két hétben heti kettő, ezt követően, illetve krónikus problémáknál heti egy. Az étrendi és a gyógynövényes tanácsokat szintén az első kezelés során ismertetjük, majd beillesztjük a diétás programba. Bizonyos esetekben rövid, egyszerű meditációs, ill. mozgásterápiás (qi gong) elemeket is tanítunk.

A kezelések során alkalmazott terápiás módszerek

 • Medical wellness: akupunktúraAkupunktúra
  Az akupunktúra elsősorban a szervezet energetikai és információs rendszereire hat. A kezelés eszközei az akupunktúrás tű és az infravörös lézer. Tűkezelés javallott erős fájdalmak esetén, lézer választandó a szervezet erősítésére, ill. ha a páciens el szeretné kerülni a tűkezelést. A kezelés az egész testet behálózó akupunktúrás pontoknak és csatornáknak megfelelően történik. Minden esetben steril tűket használunk, és a beszúrás helyét fertőtlenítjük. A tű beszúrása legtöbbször fájdalommentes, vagy egy szúnyogcsípéshez hasonló. A tű behelyezése után melegség, zsibbadás vagy húzó-feszítő jellegű érzet jelentkezik. Tartós tűket a fül kezelésénél alkalmazunk. A fül egy ún. mikrorendszer, ami azt jelenti, hogy felületén piciben az egész emberi test reprezentálva van. Fülakupunktúra segítségével egyszerűen, bár kisebb pontossággal lehet kezelni a szervezet egyensúlyzavarait. Az apró, másfél milliméter hosszú tűket egy 8x8 mm-es tapasz rögzíti, és védi meg a szennyeződéstől.

 • medical wellness: köpölyözésKöpölyözés
  Kiterjedt izomfeszülések esetén köpölyözést alkalmazunk. Ennek során felmelegített levegővel teli üvegharangokat helyezünk a testre. A lehűlő levegő beszívja a bőrt, és erős, de nem fájdalmas masszázst gyakorol az alatta lévő izomzatra. A kezelésnek fájdalomcsillapító, lazító, keringésfokozó, méregtelenítő, zsírégető és immunerősítő hatása van az adott területen. A köpölyöző harangok kör alakú nyomot hagynak maguk után, ami általában egy hét alatt tűnik el.

 • Medical wellness, hagyományos kínai medicina: akupresszúraAkupresszúra
  Időnként jelentősen elősegíti a hatás gyors kialakulását, ha a kezelés otthon is folytatódik. Ebben az esetben 2-3 pontot ajánlunk akupresszúrás kezelésre, amelyeket naponta háromszor érdemes masszírozni. • Medical wellness, hagyományos kínai medicina: gyógynövénykezelésGyógynövénykezelés
  A gyógynövények támogatják a kezelés hatékonyságát, fogyasztásuk főzet, fűszer vagy étrend kiegészítő formájában is történhet. Nyugati és kínai gyógynövényeket egyaránt használunk, kiválasztásukat a kínai diagnózis alapján végezzük.

 • Diétaterápia
  A helyes étrend alapelvei megegyeznek keleten és nyugaton. Kezeléseink során ezt egészítjük ki egyes terápiás hatású tápanyagok beillesztésével. A HKO elméletei alapján az ételek megkülönböztethetők hőmérsékleti jellegük szerint (forró, meleg, semleges, hűvös és hideg), ízük alapján (édes, savanyú, keserű, sós és csípős), valamint aszerint, hogy melyik akupunktúrás csatornán fejtik ki hatásukat. A pontos kínai diagnózis birtokában a diétát az energetikai rendellenesség kiegyensúlyozására használjuk fel.

 • Medical wellness, hagyományos kínai medicina: csikung, Qi gong Qi gong (csikung) – kínai mozgásterápia és meditáció
  A HKO mozgásterápiája és meditációs módszerei szoros kapcsolatban vannak egymással. A legtöbb mozgáselemet úgy hajtjuk végre, hogy közben az energiaáramlásunkra koncentrálunk. A kínai orvoslás során csupán rövid gyakorlatokat végzünk, amelyek időtartama napi 3-20 perc.

 

 

<< vissza