Felhasználó név Jelszó

Elfelejtettem a jelszót

REGISZTRÁCIÓ

 Emlékezz rám

Abhjanga, olajos testmasszázs

 

Az „abhjanga” a test kenését jelenti, a gyógyhatású olajok testbe történő bedörzsölését. Az abhjanga a „sznéhana” kezelések egyike, jelentése szó szerint: megnyugtató és örömteli élmény forrása.A három féle minőség (dosa) harmonizálására különböző, az adott dosára jellemző gyógyolajat használunk. Az ájurvédikus gyógynövényeket és gyógyolajokat az őselemekkel és a dosákkal összhangban alkalmazzk, hogy csökkentsük a tüneteket, ill. gyógyítsuk a betegségeket. A mozdulatok összekapcsolják a test különböző részeit egy egységbe, így hatással vannak a mélyebb szövetekre, a belső szervek működésére, az idegpályákra és a finomabb energiákra.

A masszázs megteremti a három dosa harmonikus működését a testben, a betegség okának, vagyis a dosák hibás működésének és felszaporodásának a kiküszöbölésével. Az autentikus gyógyolajok és gyógynövény őrlemények megmozgatják az adott dosát a salakanyagokkal együtt, és segítenek elszállítani azokat. A gyógyolajokkal elérik a bőr mélyebb rétegeit, a gyógynövények segítségével pedig oldják a lerakódásokat.

Segít megőrizni az egészséget, előmozdítja a fennálló betegségek gyógyulását, támogatja az idegrendszert és az elme működését, harmonizálja az érzékszerveket. Serkenti a keringést és a prána (életerő) folyását a testben. Védelmező, fiatalító kezelés, fokozza az ellenálló képességet. A rendszeres masszázs gátolja a méreganyagok felhalmozódását a szervezetben.

A kezelés − speciális fa masszázságyon − ülve, hason, háton és oldalt fekve történik. Főleg szinkron masszázs, amit két masszőr végez egyszerre, egymással tökéletes összhangban, meghatározott sorrendben következő simításokkal a test mindkét oldalán. A masszázst szabad bőrfelületen végezzük, hölgyeknek papír fehérneműt, uraknak ágyékkötőt biztosítunk. Bő, meleg, jellegzetes illatú ájurvédikus gyógyolajat használunk. A masszázs mozdulatai lehetnek lágy, harmonizáló mozdulatok, vagy közepesen mély, határozott stimuláló fogások.

Javasolt időtartam 60 perc. Egészségmegőrzés céljából előnyös heti rendszerességgel igénybe venni a kezelést, az első héten három alkalommal, később heti 1 alkalommal. A megbomlott dosák kezelésére kúraszerűen, 7−10−14 napos kezelés javasolt, a problémától függően minden nap, minden másnap, vagy harmadnap.

<< vissza