Felhasználó név Jelszó

Elfelejtettem a jelszót

REGISZTRÁCIÓ

 Emlékezz rám

Elakizhi, olajos-gyógynövényes labdacsos kezelés

 

A „kizhi” szó labdacsot, az „illa” levelet jelent. A labdacsokat különböző anyagokkal töltik meg, az elakizhi apróra vágott, gyógyolajban párolt gyógynövényeket tartalmazó labdacsot használ.Az ájurvéda különböző típusú melegítő hatású labdacsos kezeléseket alkalmaz, a kezelendő problémától függően. A labdacsokat különböző fajta anyagokkal tölti meg, pl. navarakizhi (gyógynövényfőzetben főtt rizses-tejes labdacs), manalkizhi (kősó és homok keverékével töltött labdacs), podikizhi (gyógynövény-őrleményes labdacs).

Az elakizhi (patraszvéda) vászonba csavart, apróra vágott, gyógyolajban párolt gyógynövényeket tartalmazó labdacsot használ. A elakizhi kezelést megelőző olajos testmasszázs (ami 50-60 perc) után a párolt gyógynövényekkel töltött, gyógyolajos forró vászon labdacsokkal ütögetve, simítva, majd kézzel masszírozva melegíti fel az egész testet. A gyógynövény keverék minimum 5 féle gyógynövényből készül egyénre szabottan, panasztól függően.

A kezelés célja elsősorban a test felmelegítése, mely hatékonyan csökkenti a fájdalmakat testszerte. Reumatikus ízületi- és izom problémák esetén jelentős és gyors javulást eredményezhet, valamint segít arthritis és paralízis esetén. Hatásos izomgörcsöknél, fáradt és feszült izmoknál is, továbbá stimulálja a vérkeringést és az idegrendszert. Az gyógyolajban feloldott gyógynövény hatóanyagok és a gyógynövény-főzet kioldott hatóanyagai együttesen a meleg hatására kitágult pórusokon át, a bőrön keresztül bekerülnek a testbe, így felhasználhatóvá válnak a szervezet számára, fokozva ezzel a kezelés hatékonyságát.

A forró labdacsok kellemesen átmelegítik és energetizálják a testet, az izom és ízületi fájdalmak enyhülnek, a feszes és görcsös izmok ellazulnak.

A kezelés speciális fa masszázságyon ülve, hason, háton fekve történik, szinkron masszázsként két masszőr végzi egyszerre, egymással tökéletes összhangban lévő, meghatározott irányú simítással és ütögetéssel a test mindkét oldalán. A masszázst szabad bőrfelületen végezzük, hölgyeknek papír alsóneműt, uraknak ágyékkötőt biztosítunk. Javasolt időtartam: olajos masszázs után max. 45 perc.

<< vissza