Felhasználó név Jelszó

Elfelejtettem a jelszót

REGISZTRÁCIÓ

 Emlékezz rám

Sirodhara, olajcsorgatás a homlokra

 

A sirodhara a leggyakrabban alkalmazott előkészítő (kiegészítő) eljárás: gyógyolaj vagy gyógynövényes főzet fonalszerű csorgatása a homlokra. Testmasszázsok után vagy testmasszázsok helyett is − ha az ellenjavallt – ajánlott.A kezelés a központi idegrendszeren keresztül hat. Mélyen relaxáló, támogatja a test öngyógyító folyamatainak beindítását, segít a fejfájás, a stressz, az alvászavarok és egyéb gondok kezelésében. Főleg súlyos váta problémák esetén hatásos, mivel lecsöndesíti azt, és megnyugtatja a központi idegrendszert. A tudatot és az érzékszerveket szintén csillapítja.

Enyhíti a krónikus meghűlés tüneteit, jó hatású szem és fülbetegségek esetén is. Fejleszti a tudat tisztaságát és a felfogóképességet.

A kezelés előtt a − vendég dosa állapotának megfelelően kiválasztott – gyógyolajat az ágyon ülve a fejtetőbe masszírozzuk, majd hanyatt fekve egy fejpántot helyezünk a fülek magasságában a szemöldökre, hogy az olaj ne folyjon a szemekbe. A homlokra egyenletes sebességgel és vastagságban folyamatos sugárban csorgatjuk a melegen tartott fekete szezámmagolajat, egy cserépedény alján kilógó kanócról. A kezelő az edényt jobbra-balra, halántéktól halántékig mozgatja a homlok felett egyenletes sebességgel. A kliens kézfeltartással jelezheti, ha úgy érzi, elég volt a kezelésből. A kezelés javasolt időtartama egészséges embereknél 15-25 perc, betegség esetén hétnapos kúra alatt háromszor-négyszer 25-45 perc.

<< vissza