Felhasználó név Jelszó

Elfelejtettem a jelszót

REGISZTRÁCIÓ

 Emlékezz rám

Szvédana, ájurvédikus gőzszauna

 

A szvédana a testen alkalmazott melegítő eljárások egyike, mely felerősíti az olajos masszázzsal elindított folyamatokat a testben. A forró gőz elősegíti a szaunázást megelőző masszázskezelés során alkalmazott speciális masszázsolaj felszívódását.A szaunázás hatására a test átmelegszik, az izmok ellazulnak, a verejték- és faggyúmirigyek működése fokozódik, a bőr megpuhul, vízzel telik meg. A forró gőz elősegíti a szaunázást megelőző masszázskezelés során alkalmazott speciális masszázsolaj felszívódását. Testsúlycsökkentő kezelés (udvartana) után különösen fokozza a kezelés hatékonyságát, a test melegítésével.

Az ájurvéda szerint a méreganyagok, emésztetlen táplálékok és salakanyagok felgyülemlése a szervezetben az ama, s ez előfordulhat bármelyik testtípusnál. Lélektanilag az ama a birtokolt negatív érzelmekből alakul ki, amelyek elfojtják a tudat, az elme világosságát. Az ájurvéda szerint az amában gyökerezik a legtöbb megfázás, láz és influenza, valamint a legyengült immunrendszer krónikus betegségei az allergiáktól az asztmán, ízületi gyulladásokon keresztül a dagantos betegségekig. Az ájurvédikus gőzszauna szöveti fellazulást eredményez, ami megkönnyíti az ama elengedését, a test csatornáinak kitágításával szabad utat enged a mérgek és salakanyagok eltávolításához.

A masszázskezelések után alkalmazzuk a test melegítésére (pitta dosa erősítésére), és a méregtelenítés fokozására. A szauna speciálisan kialakított egyszemélyes kezelőeszköz. A kezelés ülve történik alsóneműben, vagy a kezelés során alkalmazott ágyékkötőben. A kezelés közben a fej mindvégig a szabad levegőn van, csak a testet éri az aromás gőz. Ez fontos, mert a fej vérkeringésének fokozása nem direkt úton történik, és így a szemek védve vannak a túlzott pittahatástól. A kezelés 20-25 percig tart. A szaunázás után bő folyadékfogyasztás és 15-20 perc pihenő javasolt.

<<vissza