Felhasználó név Jelszó

Elfelejtettem a jelszót

REGISZTRÁCIÓ

 Emlékezz rám

Részletesen a genetikai vizsgálatról

 

Az utóbbi években a genetikai kutatások eredményeinek hasznosításával egyre inkább a személyre szabott, genetikai megalapozottságú orvoslásról, prevencióról szól a szakma, és a nagy webes publicitásnak köszönhetően – ha itthon még nem is, de külföldön igen − már az egészségtudatos közgondolkodásban is az érdeklődés középpontjába került. De mit is jelent ez? A genetikai meghatározottságok, hogyan függnek össze az egészség, a fiatalság megőrzésével, az öregedéssel járó betegségek, funkcióromlások megelőzésével?


Tudnivalók a vizsgálatról

génteszt, mintavételMi kell a genetikai vizsgálathoz?
| A genetikai vizsgálathoz a száj nyálkahártyájából vett minta szükséges. Ezt az orvos fájdalommentesen nyeri, kis vattaszerű pamaccsal a szájüreg belső oldaláról.

Hol készül a genetikai elemzés? | A kódszámmal ellátott vizsgálati minta egy bécsi Genetikai Laboratóriumban kerül feldolgozásra.

Mi történik a vizsgálati eredményekkel? | A bécsi Genetikai Laboratórium törvény szerint kötelezett arra, hogy a vizsgálati eredményeket szigorúan bizalmasan kezelje. Kizárólag a beküldő orvosnak juttathatja el, és kizárólagosan írásbeli hozzájárulás birtokában adhatja át egy harmadik személynek.

Szükséges-e a vizsgálatot megismételni? | A vizsgálatot nem szükséges megismételni! A specifkus génprofil egyéni, és az élet folyamán változatlan marad.

« 6 | 6