Felhasználó név Jelszó

Elfelejtettem a jelszót

REGISZTRÁCIÓ

 Emlékezz rám
Mi az epigenetika? Hogyan befolyásolja az életmód a génjeink működését? Mi az epigenetika? Hogyan befolyásolja az életmód a génjeink működését?

Az utóbbi években egy új terület, az epigenetika indult fejlődésnek, amely az örökítő anyag működésére ható környezeti tényezőket vizsgálja. Ezen mechanizmusokat többek között olyan külső faktorok befolyásolják, mint a táplálkozás, a stressz és a testmozgás.

tovább
Dr. Dean Ornish programja és a 2-es típusú diabétesz Dr. Dean Ornish programja és a 2-es típusú diabétesz

A diéta, testmozgás és a stresszkezelési technikák új lehetőségeket nyithatnak a 2-es típusú diabétesz kezelésében. A cukorbetegség ijesztő méreteket öltött világszerte az elmúlt évtizedekben. Magyarországon mintegy hétszázezer cukorbeteg él, de ennek többszöröse lehet azok száma, akik még nem ismerték fel a betegségüket.

tovább
Lifenetwork: Lassítható az öregedés Lifenetwork: Lassítható az öregedés

Az idei orvosi Nobel-díjat három olyan kutató kapta, akik az öregedési folyamat egy kulcsfontosságú tényezőjének, az úgynevezett telomér-telomeráz rendszernek a működését tárták fel. Kutatásuk révén derült ki: megfelelő életmóddal késleltethetjük szervezetünk öregedését. Dr. Falus Andrással, a téma hazai szakértőjével beszélgettünk a felfedezés jelentőségéről.

tovább