Felhasználó név Jelszó

Elfelejtettem a jelszót

REGISZTRÁCIÓ

 Emlékezz rám

Thai masszázs

 

A keleti masszázsok − így a thai masszázs is − elsősorban az ún. energiatesttel dolgoznak, szemben a nyugati masszázsokkal, ahol a fizikai testre koncentrálnak.


A thai masszázs filozófiai hátterét a jóga filozófiája adja, mely szerint az életenergiát, a pránát, az elfogyasztott étellel és a belélegzett levegővel vesszük magunkhoz. Ezt az energiát az energiacsatornák, nádik vagy szenek, szállítják a szervezetbe. Ezek − a nyugati tudomány szerint megfeleltethetők az idegrendszernek − behálózzák az egész testünket. A thai masszőr ezekből az energiacsatornákból tízet használ.

A thai masszázs működési mechanizmusa elsősorban az energiarendszer kiegyensúlyozásában rejlik. Az energiavonalak masszírozása, az akupresszúrás pontok nyomása beindítja a szervezet öngyógyító folyamatait, áttöri az energiablokkokat, így biztosítva a prána szabad áramlását a szervezetben.

Ami a masszázs technikáját illeti, a thai masszázs lényegében nem más, mint alkalmazott Hatha jóga. Az izmok nyomásával, nyújtásával, az ízületek kimozgatásával, különböző jóga testtartások felvételével biztosítja a szervezetben a szabad energiaáramlást. A nyomást hüvelykujjal, tenyérrel, könyökkel, talppal végzi a masszőr, miközben jellegzetes hintázó mozgást végez.

A masszázs kedvezően befolyásolja a mozgatórendszer (izmok, inak, ízületek), a keringés (vér- és nyirokkeringés), a belső szervek (vese, máj, lép, gyomor stb.), valamint az ideg-, a hormon- és az immunrendszer működését. Kiváló relaxáló, fájdalomcsillapító, stressz csökkentő, lazító, nyugtató, pihentető hatással rendelkezik.