Felhasználó név Jelszó

Elfelejtettem a jelszót

REGISZTRÁCIÓ

 Emlékezz rám

Mi az Anti-Aging medicina?

 

Az orvostudomány megelőzni igyekszik az öregedéssel járó betegségeket. Ehhez képest heurisztikus ötlet, hogy magát a betegségekhez vezető öregedési folyamatot igyekezzünk megelőzni. Az anti-aging medicina (AAM) további újítást is bevezetett: a félszintetikus hormonok felhasználását az öregedési folyamat lassításában, illetve visszafordításában.

Az Anti-Aging Medicina története

Az 1980-as évektől egyre több hormon vált relatíve olcsón hozzáférhetővé. Ekkor kezdett gyarapodni azoknak az orvosoknak a köre, akik az öregedést a fiatalkori hormon szintek mesterséges helyreállításával igyekeztek hátráltatni. Hivatalosan 1993-ban alapították meg az első öregedés gátló orvosi szervezetet: az alapítók, elsősorban Ronald Katz és Robert Goldman ekkor alapították meg az A4M-t, és ekkor dolgozták ki a szakmai kereteket, a nemzetközi elterjesztés módjait is. Az alapító atyák közül a harmadik Vincent Giampapa, neves kozmetikai sebész, egy ideig elnöke is volt a szervezetnek, jelenleg egy anti-aging klinikát vezet.

Az A4M egyelőre még renitens, és kétkedéssel, ellenérzésekkel fogadott, gyermekcipőben járó szakmai szervezet, amelyhez nem adják nevüket az öregedéssel foglalkozó tudományok akadémiai képviselői, és akiket nyíltan az üzleti szempontok mindenek fölé helyezésével vádolja az öregedésgátlás egyik romantikus, úttörő nagy örege, Garry Gordon.  Ennek ellenére az halad a maga útján, tagjainak száma nő, 10 500 orvos és egyéb egészségügyi szakmában működő tagja van már, akik 65 országot képviselnek, és akik közül már 460 orvos tett, vagy tesz a közeljövőben vizsgát a közzétett kritériumoknak megfelelően. A szervezetbe való belépés csatlakozási lehetőség a LEXCORE kutatáshoz.

A LEXCORE (a Life Extension Core of Information akronimja) egy hosszú távú kutatási program, mely az összes anti-aging diagnosztikus és terápiás beavatkozás hosszú távú  követésére  alakult,  és  amelynek legfontosabb  célja, hogy  elkülönítse a  biológiai kort az évek száma szerinti kronologikus kortól. Mintegy nyolcvan kutatóintézet és AAM orvosi praxis – közöttük nem-amerikaiak is – szolgáltatnak adatokat a klinikai guideline-ok kialakításának elősegítésére.
Az A4M évente 4 kongresszust tart: kettőt rendszerint az USA-ban, egyet Európában és egyet Szingapúrban. Láthatóan tárt karokkal várják a csatlakozni kívánókat, és könnyen hozzáférhetővé tették a szakmai kritériumokat is.
Európában is vannak képző intézmények, Belgiumban a Charleroi egyetem volt az első, de Németországban, Heidelbergben és Spanyolországban a barcelonai egyetemen is elindult a képzés.

« 2 | 3 »