Felhasználó név Jelszó

Elfelejtettem a jelszót

REGISZTRÁCIÓ

 Emlékezz rám
Stressz – „kezelni” tudni kell Stressz – „kezelni” tudni kell

A stressz mindennapi életünk természetes része, csak a stressz kezelését nehéz megtanulni. Hogy e technikákat elsajátíthassuk érdemes kicsit többet tudni szervezetünk e fontos válaszreakciójáról, a „jó” és a „rossz” stresszről, a stressz kiváltotta élettani reakciókról és a rosszul vagy nem kezelt stressz lélektani következményeiről.

tovább
Stressz – kis mennyiségben orvosság… Stressz – kis mennyiségben orvosság…

A stressz kis mennyiségben orvosság, nagy mennyiségben méreg – legalábbis egyes öregedéselméletek szerint. Ugyanis bizonyos mennyiségű stresszre szükség van a szervezet védekező mechanizmusainak stimulálásához. Optimális mennyiségű terhelő hatás esetén az öregedés is lassabb, mint stresszmentes helyzetben.

tovább
Mentális tréning Mentális tréning

A mentális tréning a stresszes életmód kulcselemeinek megismerését, tudatos feldolgozását és módosítását, újrastrukturálását tűzi ki céljául. A módszer, túlnyomórészt kognitív elemeket, tanulási, készség- és személyiségfejlesztő, ill. rövid relaxációs technikákat alkalmaz.

tovább
Talpreflexológia Talpreflexológia

Tapasztalatokon alapuló tudomány. Bizonyos bőrterületek, zónák ingerlésére a hozzá tartozó szervben, testrészben visszahatás (reflex) keletkezik. A talp masszírozásával a központi idegrendszerre, a vérkeringésre és a belső szervekre lehet hatni.

tovább