Felhasználó név Jelszó

Elfelejtettem a jelszót

REGISZTRÁCIÓ

 Emlékezz rám

Talpreflexológia

 

Tapasztalatokon alapuló tudomány. Bizonyos bőrterületek, zónák ingerlésére a hozzá tartozó szervben, testrészben visszahatás (reflex) keletkezik. A talp masszírozásával a központi idegrendszerre, a vérkeringésre és a belső szervekre lehet hatni.


A helytelen táplálkozás és életmód következtében felszaporodott méreganyagok − amiket a szervezet kiválasztó és méregtelenítő szervrendszeri nem képesek eltávolítani, kitisztítani − felhalmozódnak. A szervezetben energiablokádok alakulnak ki, amelyek rontják a sejtek anyagcseréjét, a szervek, szervrendszerek működését. A reflexpontokra gyakorolt nyomás hatására a felhalmozódott salakanyagok fellazulnak, eltávoznak a szervezetből, a szervben pedig − a jó vérkeringés segítségével − helyreáll az energiaegyensúly.

A reflexológia célja a test egyensúlyának, egy adott szerv működésének helyreállítása, a feszültség csökkentése természetes módszerrel. Közvetlen hatásai: a testfelület (talp) átmelegedése, a vér-, nyirokkeringés és a belső elválasztású mirigyek serkentése, a lerakódott salakanyagok oldása, a vegetatív idegrendszer kiegyensúlyozása. Ezen túlmenően diagnosztikai jelentőséggel is bír. Jó közérzetet, jobb alvást, feltöltődést, illetve ellazulást eredményez.