Felhasználó név Jelszó

Elfelejtettem a jelszót

REGISZTRÁCIÓ

 Emlékezz rám

 Rólunk szólnak


Az alábbiakban tematikus csoportosításban találja a Quintessről szóló cikkeket, rádió- és tévéfelvételeket.

Rendszerszemléletű medicina

 • daganatok.hu (2012. 02. 24.)
  "Nem ellenzem a gyógyszereket, de nem mindig van rájuk szükség" - beszélgetés a krónikus betegségek megelőzésének lehetőségeiről
  Melyek a jelenlegi egészségügyi ellátórendszer legfőbb hiányosságai, és hogyan fognak gyógyítani a jövő orvosai? Mi az, amihez már most is rendelkezésre állnak a megfelelő eszközök, de mégsem használjuk ki a lehetőségeket? Miért elhibázott a kezelések egy jelentős része, és mit kellene tenniük az orvosoknak, hogy valóban meggyógyuljunk? Mi az, ami viszont a saját felelősségünk? >>
 • hazipatika.com (2012. 02. 24.)
  Alaposabb vizsgálatot vár orvosától?
  A rendszerszemléletű medicina egy kezelési modell, amely nem úgy tekint a betegre, mint zavartan működő szervek egymással össze nem kapcsolt együttesére, hanem a kezdetektől vizsgálva próbálja felfedezni és kezelni a betegségek gyökereit, és nem csupán azok tüneteit. >>
 • vitalmagazin.hu (2012. 02. 24.)
  Génekre szabott táplálkozás
  Az egyén géntérképe alapján összeállított étrenddel és életmódprogrammal akár öröklődő krónikus betegségek is megelőzhetőek, vallja Fillipo Ongaro, a rendszerszemléletű medicina híve. Közelmúltban megjelent ?Úgy egyél, hogy jól legyél? című könyve a génjeinkben és a táplálkozásban rejlő lehetőségről ír. >>
 • VIASAT3: Holisztikus medicina (2012. 01. 15.)
  Tudták-e, hogy a krónikus betegségek hátterében gyakran az alapvető élettani folyamatok egyensúlyának felbomlása áll, ami feltárható és korrigálható?
  A rendszerszemléletű medicina a 21. század tudományos eredményeit alkalmazva, korszerű diagnosztikai eszközök segítségével állítjuk helyre a testi és lelki tüneteink hátterében kialakuló kóros állapotváltozásokat.
 • 0 dohányzás, 5 adag zöldség, 30 perc testmozgás
  A Duna TV, Egészség + című műsorának 2012. december 26. adásában dr. Filippo Ongaro, dr. Filippo Ongaro, a rendszerszemléletű medicina nemzetközileg elismert szaktekintélye a táplálkozási szokásainkról beszélt -- felhívva a figyelmet arra, hogy miért fontos nem iparilag feldogozott, jó minőségű élelmiszereket fogyasztani.
 • TV2: Rendszerszemléletű medicina (2011. 12. 08.)
  A TV2 Mokka című műsorának volt vendége Dr. Filippo Ongaro az Európia Űrközpont orvos-tanácsadója, hosszú évek óta foglakozik az űrhajósok rehabilitációs programjával, annak kutatásával. Mindez miért fontos a mi mindennapi életünkben? Erről is beszélt az olasz orvos, valamint sok betegség elkerülésének módját is ismertette.
 • m1: Magyarországon gyógyít az űrorvos (2011. 12. 08.)
  A Ma reggel vendége volt dr. Filippo Ongaro, a rendszerszemléletű medicina nemzetközileg elismert szaktekintélye, a Quintess Egészségközpont praktizáló főorvosa.
  Ma reggel interjúja >>

Quintess Tudásközpont

 • Lehet egészségesebb a hosszú élet - A Ma reggel vendége: Falus András akadémikus, a Quintess Tudásközpont elnöke
  MTV1, Ma reggel (2011. 10. 28.)
 • Falus András: A gének csak 60-70 éves kor körül érvényesülnek igazán
  A gének csak 60-70 éves kor körül érvényesülnek igazán, addig a várható élettartamot az úgynevezett epigenetikai tényezők, azaz az életmód, a testmozgás vagy például a stressz elkerülése határozzák meg - mondta az InfoRádiónak Falus András akadémikus, a Quintess Tudásközpont elnöke és tudományos igazgatója.
  Inforádió, Életmód (2011. 10. 28.)
 • A hosszú élet igazi titka - Nobel-díjas biológusnő tartott előadást Magyarországon. Kutatásaiból kiderül: érdemes volna már az általános iskolában egészségnevelő órákat tartani. Winkler Nóra különvéleménye.
  Nők Lapja Cafe (2011. 10. 27.)

Az egészségben korosodás tudománya szimpózium díszvendége: Elizabeth Blackburn, 2009. évi Nobel-díj kitüntettje

 • Mire jók az életkilátási tesztek?
  Öregedéskutatás - A Nobel-díjas Elisabeth Blackburn számára a klímaváltozás a legnagyobb gond
  Általánosságban kijelenthető, hogy nem az életkor növekedése járul hozzá számottevően a világ túlnépesedéséhez, hanem inkább a szegény, fejlődő országok problémái, amelyeken globális összefogással kellene segíteni – hangsúlyozta lapunknak a Magyar Primer Prevenciós Egyesület tanácskozásán Elizabeth Blackburn, az öregedés folyamatait kutató Nobel-díjas ausztrál tudós.
  Népszabadság online (2011. 10. 28.)
 • A hosszú élet titka, Elizabeth Blackburn interjút adott az RTL Klub Híradójának
  RTL Klub Híradó (2011. 10. 28.)
 • Az orvosok szerint egészségesen is meg lehet öregedni.  Ehhez nemcsak stresszmentes életet kell élni, hanem egészségesen táplálkozni és fontos a megfelelő testmozgás is. A témával foglalkozik egy ma kezdődő szakmai fórum, amelynek vendége lesz a 2009-ben Nobel-díjat kapott Elizabeth Blackburn is. Kálló Izabella kérdezte a Magyar Primer Prevenciós Orvos egyesület tiszteletbeli elnökét, Marton Istvánt.
  Inforádió: Az öregedés és a genetika
  (2011. 10. 24.)
 • A Klubrádió Szabad sáv című műsorának 2011. 10. 21. adásában Prof. Marton István, a Quintess tudományos igazgatója és dr. Kuklis Eszter, a Quintess program igazgatója abból az alkalomból adott interjút, hogy a 2009-ben Nobel-díjjal elismert Elizabeth Blackburn „Az egészségben korosodás tudománya” c. szimpózium vesz részt.
  Klubrádió, Szabad sáv(2011. 10. 21.)

Egészséges táplálkozásról

Öregedő társadalom, anti-aging körkép

A telomeráz visszafordítja az öregedési folyamatot

Meddig akarsz élni?

Hollisztikus gyógyítás, integratív medicina, életmódterápia

AZ Életmód-változtatás és az élettartamot is befolyásoló telomeráz

Biológiai életkor, bioaging vizsgálat, a szellemi es a fizikai frissesség megőrzése

Ornish-program és a Nobel-díj

Áttörés AZ orvostudományban - Új utak a kardiovaszkuláris prevencióban

Kövér gyerek = beteg felnőtt?

Vitális kimerültség - a Halálos csúszda

Géndiagnosztika - Ablak a jövőnkre?